Zasebnost in piškotki

Varovanje zasebnosti

Varujemo vašo zasebnost

Zbiramo samo informacije, da lahko omogočimo in izboljšamo uporabo našega spletnega mesta pri obisku in nakupovanju. Vaših podatkov prejetih pri obisku, nakupu ali registraciji ne bomo razkrili, posredovali ali prodali drugim. Ti podatki se uporabljajo izključno za namene uporabe in nakupa/prodaje: pošiljanje informativnega gradiva, ponudbe, računov in izdelkov.

Varovanje vaših podatkov je omogočeno z uporabo SSL (Secure Sockets Layer), ki več nivojsko zakodira in zaščiti podatke, ki nam jih posredujete.

Spoštujemo vašo zasebnost in vaših podatkov ne bomo razkrili drugim, razen v primeru, da tako nalaga zakon ali sodišče.

Katere informacije zbiramo

Pri nakupu v naši spletni trgovini za izvedbo prodaje potrebujemo: ime, naslov, elektronski naslov in telefonsko številko, za podjetja pa še ime podjetja in davčno številko ali identifikacijsko številko za DDV. Poleg tega shranimo še vse ostale informacije ki jih vpišete, vaš IP naslov, ter datum in čas naročila.
Pri plačilu s plačilno kartico, npr MasterCard ali Visa, se plačilo izvede v spletni storitvi ponudnika plačevanja s kreditnimi karticami. V naši bazi podatkov se shranijo zadnje 4 številke plačilne kartice, številka transakcije, ki jo prejmemo o ponudnika storitve spletnega plačevanja, in datum ter čas izvedbe transakcije.

Pri povpraševanju, ko izpolnite katerekoli obrazec za povpraševanje ali komentar poleg podatkov, ki jih vnesete shranimo še vaš IP naslov.

Vaše osebne podatke prejete v naročilu ali katerem izmed drugih obrazcev zbrišemo po preteku  18 mesecev od naročila.

Nekateri neosebni podatki se shranjujejo v piškotke, več o tem v nadaljevanju.

Piškotki

Splošno o piškotkih

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Piškotki strani

Naše spletno mesto uporablja piškotke za različne namene. Piškotki so lahko ‘nujno potrebni’ zaradi tehničnih razlogov – omogočanje ustreznega delovanja, prikaza in nakupa, drugi piškotki se uporabljajo za statistiko. Nekateri piškotki se ustvarijo ob nalaganju strani, nekateri pa po določeni akciji, npr. ko pritisnete “všečkaj na Facebook-u”. Nekateri piškotki se ustvarijo samo v primeru registracije.

Osebne informacije se v piškotih strani ne shranjujejo.

Seznam piškotkov strani:

imetrajanjeopis
viewed_cookie_policy1 letoustvarjen ob potrditvi uporabe piškotkov
woocommerce_cart_hashdo zaključka seje brskalnikapodatki o košarici
woocommerce_items_in_cartdo zaključka seje brskalnikapodatki o košarici
wp_woocommerce_session_2 dnivsebuje kodo za vsakega uporabnika, da se lahko najdejo oidatki o košarici
_ga2 letistatistika – razlikovanje uporabnikov
_gid24 urstatistika – razlikovanje uporabnikov
_gat10 minutstatistika – merjenje načina uporabe strani
__utma2 letistatistika – razlikovanje uporabnikov
__utmt10 minutstatistika – merjenje uporabe strani
__utmb30 minutstatistika – novi obiskovalci
__utmz6 mesecevstatistika – napotitelj na speletno stran
wordpress_loged_in1 letosamo za registrirane uporabnike – ali je registriran
wordpress_loged_sec1 letosamo za registrirane uporabnike – SSL seja

Piškotki drugih spletnih mest ali storitev

Spletno mesto uporablja različne aplikacije in storitve drugih spletnih mest in storitev za izboljšanje uporabniške izkušnje. To so npr. Facebook, Twitter, Google+ … (posredno preko gumbov za deljenje ali druge povezave) in vgrajene vsebine z Youtube in Vimeo. Posledično se lahko ustvarijo piškotki drugih spletnih mest za slednje vašim spletnim aktivnostim. Na te piškotke nimamo neposrednega vpliva, jih ne moremo upravljati ali določati, kaj se v njih shranjuje.

Upravljanje piškotkov

Obiskovalec spletnega mesta lahko z nastavitvami v večini brskalnikov pregleda in omeji uporabo piškotov. Za več informacij o upravljanju piškotkov obiščite youronlinechoices.eu.